3.2 metroj!
Oni kutime distingas tri specojn de elefanto, kaj unu el ili, la afrika savana elefanto, estas la plej granda surtera mamulo. Elefantoj estas mezurataj laŭ la alteco ĉe la ŝultro: plenkreska masklo de la afrika savana elefanto estas ĉirkaŭ 3,2 metrojn alta kaj pezas ĉirkaŭ 6 tunojn. Inoj estas pli malgrandaj, ĉirkaŭ 2,6 metrojn altaj.
La grando de elefanto kutime estas donata kiel ĝia pezo kaj ĝia alteco ĉe la ŝultro, mezurata de la grundo ĝis la supro de la ŝultro, dum la besto staras. Studo de 2016 pri la grandoj de elefantoj, far Asier Larramendi, taksis, ke ĉirkaŭ 90 procentoj de plenkreskaj maskloj de la afrika savana elefanto estas 3,0–3,4 metrojn altaj ĉe la ŝultro kaj pezas 5,2–6,9 tunojn. La sama parto de plenkreskaj inoj estas 2,5–2,7 metrojn altaj kaj pezas 2,6–3,5 tunojn. La Zoo de San-Diego donas similajn averaĝojn: 3–3,2 metrojn por maskloj kaj 2,4 metrojn por inoj.
Laŭ la stato de 2026, la plej granda registrita elefanto estas masklo, pafmortigita en Mucusso, Angolo, en 1974. Laŭ mezuro farita dum ĝi kuŝis sur la flanko, ĝi estintus ĉirkaŭ 3,96 metrojn alta ĉe la ŝultro.
La tri specoj estas la afrika savana elefanto, la afrika arbara elefanto kaj la azia elefanto. Afrikaj elefantoj havas grandajn orelojn formitajn kiel la kontinento Afriko, kaj kaj maskloj kaj inoj havas videblajn dentegojn. Aziaj elefantoj havas pli malgrandajn orelojn, kaj kutime nur la maskloj havas videblajn dentegojn.
La aliaj du specoj estas pli malgrandaj ol la savana elefanto. Plenkreska masklo de la azia elefanto averaĝe estas ĉirkaŭ 2,75 metrojn alta ĉe la ŝultro, kaj ino ĉirkaŭ 2,4 metrojn. Maskloj de la afrika arbara elefanto averaĝe estas ĉirkaŭ 2,2 metrojn altaj, proksimume du trionoj de la alteco de savana masklo.
La trunko de elefanto servas kaj kiel nazo, kaj kiel supra lipo. Ĝi ne havas ostojn, sed enhavas ĉirkaŭ 150 000 fasciklojn, malgrandajn faskojn de muskoloj. Ĝi estas sufiĉe forta por levi grandan arbotrunkon kaj sufiĉe lerta por preni unu solan pajleron.
La grandaj oreloj funkcias kiel radiatoro: kiam elefanto svingas ilin en varma tago, la sango fluanta tra la oreloj malvarmiĝas. Dentegoj estas la incizivoj de elefanto, kaj ili kreskas dum ĝia tuta vivo.
Elefantido naskiĝas post gravedeco de 20–22 monatoj. Naskiĝinte, ĝi estas 66–107 centimetrojn alta kaj pezas 50–120 kilogramojn. Eĉ la plej alta novnaskito atingas nur ĉirkaŭ trionon de la alteco de la ŝultro de averaĝa masklo.